Aside

Disneyland Paris: un loc unde m-aş întoarce de o mie de ori (TRAVEL PICS #1)

În vara anului 2009 am avut deosebita ocazie să vizitez cunoscutul parc de distracţii Disneyland din Paris (mă rog, aflat cam la 32 de kilometri de capitală), despre care auzisem mult prea multe poveşti spuse cu entuziasm de către cunoscuţii care, de la mic la mare, ajunseseră pe acolo anterior.

L-am vizitat la vârsta cea mai potrivită, zic eu, având vreo paişpe ani pe vremea aceea. De ce spun vârsta potrivită? Pentru că eram deja destul de înaltă încât să mă îmi fie permisă intrarea la orice carusel, şi deja pot spune că dezvoltasem o pasiune pentru “senzaţiile tari”.

Dar nu eram cumva prea mare? Nu, nu, nu şi NU! Nimeni nu poate fi prea mare pentru Disneyland. Deşi necunoscătorii au impresia, după ceea ce au văzut în filme, emisiuni sau diverse reportaje că acest parc se adresează strict copiilor, nu se pot înşela mai tare! Tocmai pentru a-şi păstra o clientelă cât mai numeroasă, Disneyland dispune de o varietate de atracţii pentru toate gusturile şi mai ales vârstele.

Parcul cuprinde 4 “tărâmuri” şi sunt fericită că am reuşit, în timpul scurt pe care l-am avut (o zi de dimineaţa de la 10 până la 12 noaptea, la închidere), să le vizitez pe toate, plus Parcul Studiourilor.

1. Fantasyland: o atracţie minunată mai ales pentru cei mai mici, o lume a basmelor. Din punct de vedere vizual este tărâmul meu preferat, făcându-te să te simţi transpus în poveştile Disney. Din păcate nu m-am dat pe nimic aici, deşi aş fi vrut să încerc celebrele ceşcuţe. M-am gândit totuşi că mai bine stau la coadă o oră pentru ceva cu adevărat spectaculos.

2. Adventureland: carusele cu tema Indiana Jones, Piraţii din Caraibe şi mulţi alţii fac Adventureland-ul să işi merite numele. Preferata mea a fost plimbarea în subteran cu bărcile, în lumea lui Jack Sparrow şi a celorlalţi piraţi, iar pantele abrupte au făcut experienţa aceasta una de neuitat. Să nu mai zic că toate hainele îmi erau leoarcă atunci când am ieşit, dar mi-a prins numai bine în ziua aceea de vară. (ceea ce am uitat să adaug – vară fiind, şi fiind o zi puţin înnorată, era perfectă pentru vizitarea parcului – dezavantajul fiind că toată lumea a gândit asemănător iar cozile erau mai mari ca de obicei).

3.Frontierland: reprezintă atracţii cu tema vestului sălbatic, având până şi o casă bântuită, care merită din plin vizitată. De asemenea Big Thunder Mountain nu trebuie ratat, spun asta pentru că, deşi am stat aproximativ două ore la coadă datorită unor defecţiuni, şi am pornit cu o frică de neimaginat, nu am regretat nicio secundă experienţa.

4. Discoveryland: o călătorie în timp şi spaţiu. Când am ajuns în Discoveryland se înserase deja, iar caruselele erau închise ( nu am apucat sa mă dau în Space Mountain 😦 ) – se închid pe la 8 din câte îmi amintesc deşi parcul rămâne deschis. Am luat cina la un restaurant în formă de OZN, şi pot să jur că mâncarea era identică cu cea de la Mc. Donald’s, doar de vreo trei ori mai scumpă. Nuggets-urile erau în formă de capete de Mickey Mouse, un lucru drăguţ pe care îl ţin minte şi acum. Din Discoveryland am mai luat şi câteva suveniruri, deşi ţin să menţionez că în tot parcul sunt astfel de magazine, diferite ca aspect dar cu aceleaşi produse. Tărâmul arată excepţional noaptea, ca tot parcul de altfel.

După masă, ne-am îndreptat spre Main Street: USA, care este străduţa principală şi e inspirată dintr-un orăşel american din anii 1900, pentru a vedea minunata paradă de care alegorice şi focul de artificii cu adevărat spectaculos!

Apoi, totul s-a încheiat, iar ai mei, care fuseseră iniţial sceptici la ideea de a merge la Disneyland, mai că voiau să rămână acolo.

Studiourile merită şi ele vizitate, iar pentru următoarea dată când voi ajunge pe acolo, sunt sigură că mi-am adunat destul curaj să mă dau în Tower of Terror.

Câteva lucruri demne de ţinut minte:

– nu vă uitaţi niciodată urât la Cruella, vă zic din proprie experienţă.

-nu mâncaţi foarte mult înainte să vă daţi în… orice!

– când simţiţi că vă trebuie la baie, nu ezitaţi să mergeţi, e plin de ele. Nu de alta, dar unele chestii pe acolo sunt intense, plus ceea ce se acumulează când mai stai 2 ore la coadă. You never know 🙂

-asiguraţi-vă că sunteţi în stare să staţi mult timp în picioare, aşteptând…

– luaţi-vă muultă apă cu voi, mai ales vara.

– asiguraţi-vă că sunteţi îmbrăcaţi cu haine cât mai normale iar părul vă stă ok… vor fi poze pe care veţi vrea să le puteţi vedea toată viaţa fără să vă daţi facepalm-uri. (tot din experienţă vă spun)

– pentru a evita cozile, luaţi-vă Fast Pass Ticket. E gratis. Problema mea e că mi-am luat vreo două şi nu am înţeles cum se folosesc. (Dacă ştie cineva, vă rog explicaţi-mi, să nu mor proastă.)

– Last, but not least: HAVE FUN!

Câteva poze, făcute cu vechitura mea de aparat Kodak DX7590. Enjoy!

100_6148100_6149100_6151100_6165100_6167100_6227100_6240100_6244100_6248100_6249100_6257100_6262100_6263100_6266100_6304100_6305100_6325100_6335100_6345100_6347100_6349100_6354100_6405100_6423

Disneyland Paris: un loc unde m-aş întoarce de o mie de ori (TRAVEL PICS #1)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s